Location: Zambezi, Pretoria, Gauteng
Description: The exposed services in this space contribute to the warehouse style of the shop. Circular counters create a smooth inviting flow in the approach to the shop. Natural wood finishes and white display shelves are sharply highlighted and contrast with the dark raw floor and ceiling finishes. The focus is on eye-level for display purposes. Storage space exists below the shelving to eliminate overhead bulkhead shelves, which ultimately allows for a sense of open volume and space. Circular light fittings run down the middle of shop leading the eye to the back of the shop. Counters mimic the lantern effect of light fittings and dark, epoxy floors create reflections. Wall units and counters hover above the floor, creating a sense of weightlessness.